15 Vaak gebruikte afkortingen in Web Development Jargon

De steeds toenemende acroniemen in het jargon van de web ontwikkeling industrie kan zeer uitdagend zijn, niet alleen voor beginners, maar ook voor ervaren ontwikkelaars. In dit artikel, geven wij u 15 dergelijke acroniemen die vaak te zien zijn in de technologische artikelen:

  

1. ARIA

Accessible Rich Internet Applications, ook gebruikt als WAI-ARIA (WAI staat voor Web Accessibility Initiative). Dit is een technische specificatie gepubliceerd door het World Wide Web Consortium (W3C) dat verschillende front-end technieken definieert die personen met een handicap in staat stelt om toegang te krijgen tot web content en laat genieten van moderne web apps met ondersteunende technologieën.

2. ACSS

Atomic Cascading Style Sheets is een CSS writing methodologie ontwikkeld door Yahoo. Het is gebaseerd op herbruikbare, single-purpose (Atomic) klassen en korte, voorspelbare klasse namen die direct styling van de HTML mogelijk maken. Tijdens webprojecten, kan Atomic CSS stylesheets worden gegenereerd met behulp van een tool genaamd Atomizer.

Zie ook- 3 Vereisten voordat u begint met Mobile App Development 

3. AMP

Accelerated Mobile Pages is een open source mobiele web standaard geïnitieerd door Google die HTML, CSS en JavaScript gebruikt met enkele beperkingen voor het verbeteren van de prestaties van mobiele sites. Het biedt ook componenten die kunnen worden gebruikt om externe middelen te laden en scripts uit te voeren via de AMP runtime.

4. API

Application Programming Interface is een nauwkeurige specificatie of protocol (set van vooraf geschreven code functies) geschreven door de uitgever van de API die ontwikkelaars een consistente code helpen schrijven en best practices te implementeren. Bijvoorbeeld, Google bepaalt haar eigen API.

5. BEM

Block, Element, Modifier zijn de belangrijkste elementen, samen afgekort om de BEM methode te vormen die is gericht op het verminderen van CSS-code base en het onderhoudbaar te maken. Het maakt gebruik van strenge regels van de naamgeving voor het schrijven van leesbare, consistente en georganiseerde CSS-klassen.

6. CDN

Content Delivery Network is een netwerk van gedistribueerde servers die geografische nabijheid gebruikt om web content aan gebruikers te leveren en dus voor betere prestaties te zorgen en server downtime te verminderen. Deze slaat onze web content op en voorkomt verlies van gegevens.

7. CMS

Content Management Systeem is een applicatie die het mogelijk maakt om web content te maken, wijzigen en organiseren zonder enige codering kennis. WordPress, Drupal en Joomla zijn populaire CMS platforms.

8. CRUD

Create, Read, Update, Delete - de vier elementaire functies van een aanhoudende database die de typische levenscyclus van gegevens beschrijft op dynamische websites.

9. CSSOM

Cascading Style Sheets Object Model vertegenwoordigt in principe alle CSS-stijlen op een webpagina in de vorm van een kaart. Het is een set van API's die browsers gebruiken voor het weergeven van CSS-stijlen op een webpagina.

10. CTA

Call-to-action is een boodschap gericht op potentiële klanten of bezoekers van de site om een gewenste actie uit te voeren. Het is een marketing term die wordt gebruikt in web design voor dressed up links om gebruikers te verleiden op hen te klikken.

 

11. DOM

Document Object Model is een cross-platform en taal-onafhankelijke API voor HTML en XML-documenten die het presenteert als een boomstructuur waarin alle knooppunten objecten zijn die verschillende delen van het document representeren.

12. ECMAScript (ES)

European Computer Manufacturers Association Script is een standaard script language, gestandaardiseerd door de organisatie European Computer Manufacturers Association om meer samenhang tussen alle Web script implementaties te verzekeren.

13. FOSS

Free en Open Source Software is een computerprogramma dat geclassificeerd kan worden zowel als vrije en open-source. Elke computer software die niet over enige auteursrecht beperking beschikt wordt gratis genoemd. Open-source betekent dat de originele source code vrij toegankelijk is en kan worden gewijzigd en gedistribueerd door iedereen.

14. FTU

First Time Use is de eerste keer dat een toepassing wordt geladen door een gebruiker na de installatie. Aangezien dit erg belangrijk is voor het app adoptie proces, kunnen we creatief worden en FTU interessant en handig maken voor gebruikers om te zorgen voor een betere gebruiker retentie.

15. LAMP

Linux, Apache, MySQL, PHP / Python / Perl is een populaire open-source web platform die vaak gebruikt wordt voor het maken van dynamische websites. Deze web-stack wordt beschouwd als een platform bij uitstek voor het ontwikkelen en implementeren van high performance webapplicaties die een betrouwbare basis nodig heeft.

Bekijk meer informatie over de Outsourcing Website Ontwikkeling, website ontwikkelen en web application development

Reacties

JAC 10th Results 2017 at www.jac.nic.in : Jharkhand Board Matric Result

The Indigenous boys decided they wanted to paint their boots and as captain and vice-captain Sloaney and myself decided we wanted to get on board and get behind them and its all for a good cause

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2406f9
Onthoud mijn gegevens!